Koncz Zsuzsa Aréna 2019!

Koncz Zsuzsa Aréna Koncert 2019 – Így volt szép…

Koncz Zsuzsa a magyar pop-rock egyik legnagyobb, a mai napig folyamatosan koncertező legendája. Szuggesztív előadó, aki személyiségével hitelesíti páratlan életművét. Olyan művész, aki dalain keresztül nemzedékekre gyakorol hatást, szövegeinek mondanivalója érvényes, aktuális napjainkban is.

2019. március 9-én a tizenkettedik nagy koncertjére készül a Papp László Budapest Sportarénában.
„Ezúttal mottója is van ennek a 12. találkozónak, mert az egy tucatról azt gondolom: ez már valami... Hozzáteszem, büszke vagyok, hogy idáig elértünk” – mondja a művésznő. „A koncert jelmondata pedig: „Így volt szép...”, ami egy Bródy dal címe is legutóbbi lemezemről, és nincs mögöttes tartalma. A múlt idő ezúttal nem lezárása vagy befejezése valaminek, inkább kifejezése annak, hogy a közönségemmel és a munkatársaimmal megtett eddigi közös utunkért hálás vagyok. Köszönöm mindenkinek, akit illet, és boldogsággal tölt el, hogy ezt személyesen – szokásomhoz híven – egy koncerttel tehetem meg. Azt remélem, hogy a régebbi és az újabb dalaim – ugyanúgy, mint eddig – összekovácsolnak bennünket, és erőt adnak a továbbiakhoz. Hiszen a dalok erejére szükségünk van, akár jó, akár rossz idők jönnek. Bízom benne, hogy sokan vannak, akik ugyanezt érzik, és Ők mind ott lesznek velem!”
Koncz Zsuzsa koncertjeit mindig nagy érdeklődés övezi. Generációkon átívelő, páratlan életműve, eddigi dalai, egy gondolkodó, szerethető, közvetlen művészt mutatnak. A jövő tavaszi koncerten – újabb dalai mellett – természetesen felcsendül majd a már legendássá vált Ha én rózsa volnék, az Ég és föld között, a Jöjj, kedvesem és sorolhatnánk tovább a dalokat, amelyeket közönsége szeret és vár tőle.
Koncz Zsuzsát 2019. március 9-én újra az Aréna színpadán láthatjuk, hallhatjuk, és meglepetésekben sem lesz hiány.

Jegyvásárlás

1364x1000_KZS.jpg

Koncz Zsuzsa – AZ ALBUM – 450 KÉP, SOHA NEM HALLOTT TÖRTÉNETEK

MEGJELENT, MÁR A KÖNYVESBOLTOKBAN!
Koncz Zsuzsa – AZ ALBUM
450 KÉP, SOHA NEM HALLOTT TÖRTÉNETEK

„Ebben a könyvben — a teljesség igénye nélkül, csak úgy nagy vonalakban — egy hosszú utazás képeit-dokumentumait gyűjtöttük össze. Egy utazásét, amely az én történetem, és amelynek első lépéseit észrevétlenül, ösztönösen tettem meg — mint ahogy többé-kevésbé a folytatás is így alakult.
Őszintén, nem tudom, helyes volt-e mindezt elmesélnem-megmutatnom Zöldi Gergőnek, mert bár a címszereplő kétségtelenül én vagyok, ez egy sokszereplős sorozat. Sokan csináltuk együtt, hosszabb-rövidebb ideig. Változtak az idők, volt, aki maradt a régiek közül, és jöttek újabb társak. Ma is ezt a történetet éljük, és rendületlenül megyünk tovább az úton, melyre az elején ráléptünk. A sorstól remek, tehetséges játszótársakat kaptam, sokat köszönhetek nekik; és azt remélem, azok sem távoztak üres kézzel a csapatból, akik távoztak egyáltalán.
Amikor hosszas hezitálás után hozzáfogtunk a könyvhöz, komoly kétségeim voltak. Ismerem magamat, tudom, hogy a jelenben élek, és ma is a jövő foglalkoztat. Ami történt, ami elmúlt, azt előbb-utóbb valahol útközben leteszem, nem igazán érdekel többé. Ebből következik, hogy nem vagyok ideális alanya egy ilyen munkának. Ezt csak súlyosbítja, hogy miközben többnyire szarkasztikus iróniával szemlélem a világot, a munkámat egy „könnyű, szórakoztató” műfajhoz képest talán túl komolyan veszem.
De ilyen vagyok, mostanra már megszoktam, hogy ez van.
A könyv is elkészült, és ahogy Arany János írja, „...repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg...”
Remélem, hogy nem el-, hanem megtalálja azokat, akiket érdekelhet a történetem."

Koncz Zsuzsa

A lira.hu webáruházban most 20% kedvezménnyel vásárolható meg a könyv: https://www.lira.hu/hu/konyv/muveszet/koncz-zsuzsa

1481518.jpg

Koncz Zsuzsa könyvbemutató és dedikálás

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon (1052 Budapest, Szervita tér 5.)
Időpont: 2018. április 15. vasárnap, 15:30


Az énekesnővel és Zöldi Gergely szerzővel Karafiáth Orsolya költőnő beszélget. 
A könyvbemutató során vetítés lesz eddig nem látott képekből, valamint az esemény végén Koncz Zsuzsa dedikálja a most megjelent albumot!

A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

KZS_banner4_honlapra.jpg

Koncz Zsuzsa dedikálja legújabb DVD-jét

Helyszín: Libri Mammut Könyvesbolt (1024 Budapest, Lövőház u. 2–6.)

Időpont: 2017. november 26., vasárnap 14 és 15 óra között

A most megjelent, legújabb DVD márciusi Aréna-beli koncertem – egy gyorsan múló pillanat – rögzített változata. Dokumentuma egy emlékezetes estének, hogy ne csak az emlékezetünkben, hanem kézzel foghatóan is megmaradjon mindannyiunk számára... Remélem, örömteli perceket szerez a DVD mindazoknak, akik ott voltak, és talán kárpótolja azokat, akik nem lehettek jelen. Szeretettel és örömmel ajánlom Mindnyájatoknak!

Az eseményről minden információt megtalálsz Facebookon, a DVD-t keresd a Libri könyvesboltokban.

fbe.jpg

Megjelent az Aréna koncert-dvd!

Koncz Zsuzsa nagykoncertjeit mindig páratlan érdeklődés övezi – a könnyűzene aktív legendája 2017. márciusában lépett fel Magyarország legnagyobb színpadán. A szuperkoncertről most a Hungaroton gondozásában jelent meg lenyűgőző hang- és képminőségű DVD. 

 

Jó, legyen újra Aréna!” – adta ki a várva várt jelszót Koncz Zsuzsa már a rekordgyorsasággal plantinalemezzé vált Vadvilág albumának készítése közben. „A helyszín, az Aréna páratlan erőtér, elképesztő méreteivel fantasztikus lehetőség a személyes találkozásra, együttlétre, gondolataink és érzelmeink összekapcsolására. Legutóbb, attól a hihetetlenül zsúfolt teltháztól én olyan életre szóló élményt kaptam, amely még ma is erőt ad. Hát ezért lett újra Aréna! A most megjelent, legújabb DVD márciusi Aréna-beli koncertem – egy gyorsan múló pillanat – rögzített változata. Dokumentuma egy emlékezetes estének, hogy ne csak az emlékezetünkben, hanem kézzel foghatóan is megmaradjon mindannyiunk számára…”

 

A 2017. március 11-i Aréna koncert felvétele megvásárolható a Libri, a Media Markt, a Rock Diszkont üzleteiben és az ismert zeneműboltokban!

 

Screen Shot 2017-11-06 at 14.34.55.png

Itt az új klip!

Kedves Mindenki, drága Barátaim! 

Bár 24-re ígértem a meglepetést, de ha már elkészültünk vele, nem állom meg, hogy ne mutassam meg azonnal. 
Kicsit gézengúznak érzem magam (olyasmi kis csibésznek, mint videoklipünk főszereplője) aki nem bírja kivárni a karácsonyt, és kutatja, a szülei hová is dugták az ajándékokat. 
Nos, nem rejtegetem tovább!
Izgatottan és sok szeretettel nyújtom át 40. albumom címadó dalának, az Ingoványos vad világnak a videoklipjét. Őszintén remélem, hogy tetszeni fog.
Mindnyájunknak kívánok békés, boldog karácsonyi ünnepeket, majd örömteli új évet, egy kevésbé vad és ingoványos világot!

Továbbra is sok szeretettel: 
KZs

Élőben az új dalok

November 8-án a média munkatársainak is bemutatták Koncz Zsuzsa vadonatúj albumát, a Vadvilágot. A sajtótájékoztatón ott voltak a zenekar tagjai és a dalok szerzői is: (a képen balról jobbra) Tiba Sándor, Maróthy Zoltán, Bródy János, Müller Péter Sziámi, Závodi Gábor, II. Lengyelfi Miklós és Gerendás Péter (Tolcsvay László sajnos nem tudott részt venni az eseményen). 

A ma folytatódó turnén a közönség már élőben is hallhat az új dalokból. 

- 2016. november 10., csütörtök, 19:00 óra - ROZSNYÓ 
/ Szlovákia / Mestské divadlo ACTORES Roznava / Actores Városi Színház/

- 2016. november 24., csütörtök, 19:00 óra - SZEKSZÁRD
Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ

- 2016. november 28. hétfő, 19:00 óra - RIMASZOMBAT
/Szlovákia/ Rimaszombat, VMK

- 2016. december 12., hétfő, 19:00 óra - TATABÁNYA
Tatabánya, A Vértes Agorája

(Fotó: Nerpel Photography)

KZS_Vadvilag_sajttaj_csoportkep.jpg

Megjelent a Vadvilág!

Elkészült, és a Hungaroton gondozásában megjelent Koncz Zsuzsa negyvenedik albuma. Ez a szám még nemzetközi összehasonlításban is kivételes, de Magyarországon egyenesen páratlan.

A 12 dalt tartalmazó albumról Zsuzsa így beszélt:

"Végtelenül jó érzés volt, mennyire a tehetsége legjavát adta mindenki a felvételekhez. Závodi Gabi gyakran éjjel is dolgozott, és másnap reggel igazi zenei meglepetések fogadtak a stúdióban. Elképesztő lendületű munka volt, folytatása annak, amit a Tündérországon elkezdtünk. Úgy érzem, ez pályám egyik kiemelkedő lemeze lett. Külön köszönet illeti Bródy Jánost az egyik legmegrázóbb Ady-vers, a Történelmi lecke fiúknak megzenésítéséért. Hiszem, hogy ez a lemez egyik tartópillére, csakúgy, mint Závodi Gabi nemzeti önismeretről tanúskodó dala, a Sírva vigad a magyar. Kiemelendő természetesen Maróthy Zoltán címadó dala is, Bródy szövegével: az Ingoványos vad világ. 
Mi megalkuvás nélkül, legjobb tudásunk szerint mindent megtettünk, hogy elgondolkodtató, mégis szórakoztató és élvezetes, modern lemezt hozzunk létre magán- és közügyeinkről! 
A végeredményt büszkén és szeretettel nyújtom át a közönségnek, a döntés joga legyen az övék!“

KZS

Bródy János – Koncz Zsuzsa pályájának az első pillanattól legfontosabb alkotótársa – most is a szerzőgárda főszereplője, az ő szövegei és zenéi ezúttal is meghatározzák a lemezhangulatát. 

Az album zenei vezetője ismét Závodi Gábor, akinek honfiúi önismeretről tanúskodó Sírva vigad a magyar című szerzeménye a lemez egyik kiemelkedő dala, de aki határozottan leteszi zenei névjegyét billentyűsként, hangszerelőként és hangmérnökként is. 

Az album végleges zenei arculatának kialakításában igen kreatív és tevékeny szerepet vállalt Maróthy Zoltán, akinek karakteres gitárjátéka az eddigieknél is dominánsabban gazdagítja a hangzást, és aki három dalt is jegyez zeneszerzőként - többek között a címadó Ingoványos vad világ-ot. 

Természetesen erről a lemezről sem hiányozhatnak Tolcsvay László magukkal ragadó dallamai, ezúttal Müller Péter Sziámi szövegeivel, valamint Zsuzsa másik háziszerzője, Gerendás Péter sem.

Az album november 11-étől a Hungaroton Zeneáruházban is megvásárolható MP3 és FLAC formátumban:
https://hungarotonmusic.com/pop/vadvilag-p9841.html

 

Tavasszal ARÉNA-koncert!

2017. március 11.

„Jó, legyen újra ARÉNA!“ – adta ki a várva várt jelszót Koncz Zsuzsa.
„Legutóbb attól a hihetetlenül zsúfolt teltháztól én olyan életre szóló élményt kaptam, amely még ma is erőt ad.“ – vallotta be a művésznő, akinek új albuma, a Vadvilág is ezt példázza – „A koncert adta a lendületet, amelyből megalkuvás nélküli, elgondolkodtató, mégis szórakoztató és élvezetes, modern lemez készülhetett magán- és közügyeinkről.“
Koncz Zsuzsa 40. lemeze Vadvilág címmel november 2-ától érhető el a zeneműboltokban, illetve MP3 és FLAC formátumban is megvásárolható november 11-től a Hungaroton Zeneáruházban: https://hungarotonmusic.com/pop/vadvilag-p9841.html
A nagyszabású koncert 2017. március 11-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában.
Jegyek már kaphatóak a Broadway Jegyiroda oldalán: http://broadway.hu/koncz-zsuzsa-budapest.
„A helyszín, az Aréna páratlan erőtér, elképesztő méreteivel fantasztikus lehetőség a személyes találkozásra, együttlétre, gondolataink és érzelmeink összekapcsolására. Az igazi kihívás, vagyis a lényeg benne az, hogy az egyes emberek a zene hatására közösséggé válhatnak-e; hogy képesek vagyunk-e rá, hogy tudunk-e együtt lélegezni, együtt énekelni, megfogni egymás kezét. Márpedig én hiszem, hogy tudunk! Hát ezért ARÉNA!“

Koncz Zsuzsa Tokajban

2016. szeptember 3.

Rövid nyaralást követően, Koncz Zsuzsa ismét stúdióba vonult, hogy folytassa új lemezének felvételeit. A készülő albumról is hamarosan beszámolunk. Addig viszont ajánljuk szíves figyelmébe mindenkinek, aki szeptember első hétvégéjén Tokaj közelében tartózkodik, a 2016-os szezon utolsó szabadtéri Koncz Zsuzsa koncertjét a Fesztiválkatlan színpadán.

fesztivalkatlan.hu

 

Folytatódik a tavaszi turné

 

A májusi időpontok és helyszínek:

- 2016. május 03. (kedd) – Debrecen / Református Nagytemplom /
- 2016. május 05. (csütörtök) – Kiskunfélegyháza / Móra Ferenc Művelődési Központ /
- 2016. május 08. (vasárnap) - Szeged / Zsinagóga /
- 2016. május 10. (kedd) – Székesfehérvár / Vodafon Sportcsarnok /
- 2016. május 12. (csütörtök) - Szolnok / Tiszaligeti Sportcsarnok /
- 2016. május 21. (szombat) - Gyergyóalfalu / Alfalvi Napok /
- 2016. május 22. (vasárnap) - Marosvásárhely / Vár /
- 2016. május 25. (szerda) – Pécs / Kodály Központ /